Hozzávalók:
- csirkemáj
- hagyma
- fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- bazsalikom
- 1 ek. paradicsom püré
- petrezselyem
- liszt
Elkészítés:
Mostanában tojásmentes ételeket készítek, mivel a családban akadt egy allergiás kisfiúnk.
Pontosan úgy készül, mint a klasszikus májgaluska, azonban nem teszünk bele tojást.
Ne féljünk, nem fő szét.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/majgaluska.html
A friss májat alaposan megmossuk, megtisztítjuk, ereket eltávolítjuk.
Vagyis a májat, hagymát, fokhagymát és sok sok petrezselymet szárával együtt.
Hasonló módon készíthetünk hagyományos nokedlit is tojás nélkül, azonban ebbe tegyünk 1-2 evőkanál olajat is.
Nem kell kidolgozni, azonnal szaggathatjuk forrásban lévő vízbe.