Hozzávalók:
- liba aprólék
- libazsír
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- fűszerpaprika
- só
- törött bors
- majoránna
- őrölt kömény
Elkészítés:
Nagyszerű pörkölt készülhet a liba aprólékából.
Azt sem felejtsük el, hogy az aprólék nagyon olcsó, a levestől a pörköltön át, a rizses húsig sokféle finomságot készíthetünk belőle.
Általában nyak, szárny, far-hát, láb és zúza kerül az aprólékba.
Tisztítsuk meg a húst.
A hájas bőrt mindenképpen gondosan vágjuk le a húsról és külön kis lábosban süssük ki.
Csodás libazsírt és tepertőt kapunk.
Egy kanálka libazsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymát.
Készítsük elő a fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a nálam elengedhetetlen darált pritamin paprikát.
Fűszerezzük fűszerpaprikával, törött borssal, őrölt köménnyel és majoránnával.
Egy-két kanál vizet hozzáadva forraljuk össze az alapot.
A libaláb is kerüljön bele.
Sózzuk meg az ételt.
Vízzel felöntve, fedő alatt kis lángon főzzük puhára a húst.
Ha kell pótoljuk a vizet.
Bármilyen körettel, nokedlivel, tésztával kínálhatjuk.
Esetleg a főzés végén rizst, zöldborsót adhatunk hozzá és finom, kiadós egytálételt főzhetünk ily módon.
A libahús rendkívül zamatos húsétel.