2020. november 6., péntek

Spenótos mungóbab tészta

 Hozzávalók:

  • spenót

  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • gyömbér
  • őrölt bors
  • főzőtejszín
  • mungóbab tészta




Elkészítés:


A spenótot minden formájában szeretjük, de a spenótos tészta a legnagyobb kedvenceink közé tartozik.


A friss spenót leveleket gondosan megtisztítjuk, a szárakat, ereket eltávolítjuk és alaposan átmossuk.


Előkészítjük a gyömbért, a fokhagymát és a szerecsendiót.


Egy kanálka olajon elkezdjük fonnyasztani a spenótot.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a frissen reszelt szerecsendiót.


Megsózzuk és törött borsot szórunk rá.


Amint a levelek kicsit összefonnyadnak, máris főzőtejszínt öntünk rá.
Egyet forralunk a spenóton, majd botmixerrel pépesre aprítjuk.


Kifőzzük a mungóbab tésztát.


Természetesen bármilyen másfajta tészta megfelel, de szerintem ez a lágy tészta nagyon jól illik a spenóthoz.

Leszűrjük a tésztát.




A leszűrt tésztát a spenót krémbe keverjük.


Kóstoljuk meg, lehet kicsit még kell sózni rajta.