Hozzávalók:
- ördöghal filé
- liszt
- vaj
- só
- petrezselyem
- fokhagyma
- spenót
- főzőtejszín
Elkészítés:
Az ördöghal nagyon finom, szálkamentes hal.
A filéket megsózzuk és lisztbe forgatjuk.
Felhevített vajban körbesütjük a halat.
Zúzott fokhagymát adunk hozzá, de vigyázzunk, ne égjen meg.
Rengeteg apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
Egy kevés főzőtejszínt is adunk hozzá, hogy sűrű szószt kapjunk.
A megtisztított spenótot felaprítjuk és egy külön lábasban egy kevés vajon megfuttatjuk.
Sóval, fokhagymával fűszerezzük, csak úgy, mint a halat.
Kevés főzőtejszínt adunk hozzá.
Összeforraljuk.
Tálaláskor a hal szeletekre halmozzuk a spenótot és meglocsoljuk a szószokkal.