2020. november 6., péntek

Ördöghal spenóttal

 Hozzávalók:


  • ördöghal filé

  • liszt
  • vaj
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • spenót
  • főzőtejszín



Elkészítés:


Az ördöghal nagyon finom, szálkamentes hal.

A filéket megsózzuk és lisztbe forgatjuk.

Felhevített vajban körbesütjük a halat.


Zúzott fokhagymát adunk hozzá, de vigyázzunk, ne égjen meg.


Rengeteg apróra vágott petrezselymet szórunk rá.


Egy kevés főzőtejszínt is adunk hozzá, hogy sűrű szószt kapjunk.


A megtisztított spenótot felaprítjuk és egy külön lábasban egy kevés vajon megfuttatjuk.


Sóval, fokhagymával fűszerezzük, csak úgy, mint a halat.
Kevés főzőtejszínt adunk hozzá.
Összeforraljuk.


Tálaláskor a hal szeletekre halmozzuk a spenótot és meglocsoljuk a szószokkal.
 

Könnyű, ízletes fogás.