2021. május 24., hétfő

Tojásmentes daragaluska

Hozzávalók:

  • leveskocka vagy ételízesítő
    víz
  • petrezselyem
  • búzadara
  • vaj




Elkészítés:



Tojás allergiás gyerekünknek találtam ki ezt az egyszerű levesbetétet.


Leveskockával vagy jóféle ételízesítővel felforralunk kb. 1 liter vizet.

Ha kell, megsózzuk.

Néhány percig forraljuk a levet.


Egy kb. 2,5-3 dl-es csészét megtöltünk búzadarával.


Beleöntjük a főzőlébe.


Fakanállal kevergetjük, amíg sűrű masszává össze nem áll.
Mintha tejbegrízt készítenénk.


Egy kivajazott tepsire kisebb-nagyobb galuskákat szaggatunk a masszából.
Aki szereti, formálhatja kisebb csinos alakúra.


Húslevesbe vagy bármilyen más levesbe tehetjük betétként.


Főzni már nem kell, elég, ha átforrósítjuk.


Nem lesz kemény, könnyű finom, szájban elolvadó, ízes daragaluska.