Hozzávalók:
- 1 db nagy füstölt csülök
- 1-2 kanál jóféle zsír
- hagyma
- fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szójaszósz
Elkészítés:
Egy szép nagy hátsó, füstölt csülköt egy fej hagyma és pár szem bors társaságában puhára főzünk.
Ha megpuhult, kiemeljük a csülköt, kicsontozzuk.
A főzőlevéből kitűnő levest vagy főzeléket készíthetünk.
Kissé kizsírozott tepsibe tesszük a húst és nagyobb darabokra szétszedjük.
Őrölt borssal meghintjük és nagyobb darabokra vágott hagymával, fokhagymával bőségesen megszórjuk.
Egy kevés szójaszósszal meglocsoljuk.
Kellemes sós ízt ad a csülöknek.
A hús tetejére is teszünk egy kevés zsírt.
Előmelegített sütőben pirosra pirítjuk.
Nagyon ízletes pecsenyét kapunk.
Különösen finom lesz a sült hagyma és fokhagyma is.
Melegen bármilyen körettel kínálhatjuk.
Hidegen is finom csemege.
Nekünk krumplipürével az igazi.