2021. május 24., hétfő

Tojásos újhagyma

 Hozzávalók:

  • zöldhagyma

  • vereshagyma
  • tojás
  • tejföl
  • törött bors
  • kakukkfű
  • reszelt sajt
  • vaj


Elkészítés:



Tavasszal nem tudunk betelni a zsenge újhagymával.

Különösen az édes, kerek fejű hagymát kedveljük.

A piacon gyakran hallom, hogy a zöld szárát nem kérik a vevők.

Pedig kár eldobni, mi ezt is elfogyasztjuk nyersen vagy az ételbe belefőzve.

A zsenge zöld hagymaszárból készül ez a finom kis étel is. 


A megmosott hagyma zöld részét felkarikázzuk.



A fehér részéből is tegyünk bele egy keveset, de adjunk hozzá még apróra vágott vereshagymát is.
Hintsük meg sóval, törött borssal és egy kevés kakukkfűvel.


Egy kis tálban habarjuk el a tojásokat.
Bármennyi tojást tehetünk bele, én most csak 3 db-ot adtam hozzá.


Keverjünk bele pár kanál tejfölt és bármilyen reszelt sajtot.


Egy kivajazott tűzálló tálba simítsuk bele a hagymás ragut.


Terítsük rá a sűrű tojásos masszát.


180 C fokos előmelegített sütőben süssük szép pirosra.


Hús mellé ehetjük köretként.


Egy tál friss salátával isteni könnyű ebéd.


Ha szeretjük, dúsíthatjuk egy kis virslivel vagy sonkával is.