2021. július 15., csütörtök

Édes-savanyú zöldség

 Hozzávalók:

  • hagyma

  • olíva olaj
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • chili paprika
  • paradicsom
  • káposzta
  • cukkini
  • szójaszósz
  • balzsamecet
  • csipet cukor
  • csillagánizs
  • koriander por
  • kínai ötfűszer




Elkészítés:

Sokszor készül ez az étel, mindig más zöldségekből, de a pikáns íz mindig állandó.

Ezúttal szálasra vágott hagymát kezdünk pirítani wokban egy kevés olajon.


Zöldpaprikát, csípős paprikát és sárgarépát adunk hozzá.


Megsózzuk, kínai ötfűszerrel, csillagánizzsal, őrölt korianderrel és szójaszósszal fűszerezzük.
 

Beletesszük a paradicsomot is.
Két-három percig pirítjuk, majd félretesszük.


Újra hevítjük a wokot egy gondolatnyi olíva olajjal és most kezdjük sütni a fejes káposztát.


Friss cukkinit vágunk fel tetszőleges darabokra.


A káposztához adjuk és kevergetve pirítjuk.


Ugyancsak megsózzuk és fűszerezzük a korábbiak szerint.
Egy kevés balzsamecetet és pici cukrot is teszünk bele.
 

2-3 perc elteltével a káposztás zöldséget összekeverjük a félretett répás zöldséggel.
Készen is van a finom édes-savanyú köretünk.