Hozzávalók:
- sárgarépa
- fehérrépa
- cékla
- hagyma
- fokhagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- pritamin paprika
- petrezselyem
- kelkáposzta
- lila káposzta
- burgonya
- citrom
- kovászos uborka
- kapribogyó
- só
tortellini
Elkészítés:
Ez aztán az igazi zöldségleves.
Belekerült minden, ami itthon volt.
Elkészíthető bármilyen más zöldséggel is, de a cékla, az uborka, citrom, valamint a kapribogyó maradjon benne, mert az adja meg a leves pikáns jellegét.
Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a zöldségeket.
A céklát hámozzuk meg és vágjuk darabokra.
Egy nagy fazékban forraljunk vizet, tegyük bele a felkockázott hagymát és a céklát.
Karikázzuk fel a gyökérzöldségeket.
Sózzuk meg és főzzük közepes lángon.
Közben készítsük elő a kelkáposztát.
Vágjuk apróra a paradicsomot, paprikákat, fokhagymát.
Lila káposzta is került bele.
Beletesszük ezeket a zöldségeket is a fazékba.
Tovább főzzük.
Tisztítsuk meg és vágjuk kockára a burgonyát is.
A friss pikáns ízt a citrom, a kapribogyó és a kovászos vagy sós/ecetes uborka adja meg.
Tegyük bele a kelkáposztát.
Végül adjuk hozzá a burgonyát.
A vizet folyamatosan adagoljuk.
Legvégül a savanyú ízeket tesszük bele.
Tálalás előtt vágott petrezselyemmel meghintjük.
Külön kifőzött hússal vagy sajttal töltött tortellinivel dúsíthatjuk.
Nagyon tartalmas és vitamindús leveske.