Hozzávalók:
- cukkini
- sárgarépa
- zöldhagyma
- fokhagyma
- kapor
- petrezselyem
- tojás
- só
- törött bors
- fokhagymapor
- bulgur
- olíva olaj
Elkészítés:
Nagyon nagyon egyszerű és csodálatosan finom étel.
A megmosott cukkinit és megtisztított sárgarépát lereszeljük.
Friss kaprot és petrezselymet aprítunk össze.
Újhagyma zöld szárát felkarikázzuk.
A reszelt sárgarépával összekeverjük és fokhagymát nyomunk rá.
Megsózzuk, törött borsot és még egy kevés fokhagymaport szórunk rá.
Közben a bulgurt forró vízzel leöntjük és hagyjuk megduzzadni.
Majd leszűrjük és a többi zöldséghez keverjük.
Hozzáadjuk a reszelt cukkinit is.
Összedolgozzuk a tojásokkal.
Megízleljük, ha kell sózzuk.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk és erre fektetjük a zöldséges gombócokat.
Olívaolajjal kissé meglocsoljuk, majd sütőben 170-180 C fokon megsütjük.
Bármilyen más zöldséggel is nagyszerűen működik ez a recept.
Nagyon finom, harmonikus csemege, amit akár magában is elnassolhatunk.
Én a citromos hekkhez kínáltam köretként.