Hozzávalók:
hekktörzs
- só
- törött bors
- citrom
- gyömbér
- szójaszósz
- szezámolaj
- vaj
Elkészítés:
Könnyen elkészíthető és finom halétel.
A halat megtisztítjuk, a pikkelyeket lekaparjuk, uszonyokat levagdossuk.
Először a hal belsejét fűszerezzük be sóval, törött borssal.
Citrom karikákat és friss gyömbér karikákat teszünk a hal belsejébe.
Összehajtjuk a hal két oldalát, kivajazott tepsibe fektetjük és kívül is besózzuk, borsozzuk.
Nagyon kevés szezámolajjal megspricceljük.
A szezámolaj roppant erős aromájú, éppen csak egy keveset szabad használni belőle.
Citromot és gyömbért teszünk a hekk tetejére is.
Sütőben 180 C fokon megsütjük a halat.
Bármilyen körettel kínálhatjuk, de egy szelet friss kenyérrel is fogyasztható.