2021. július 14., szerda

Mangós csirke édesburgonya ágyon

 Hozzávalók:

  • csirkecomb

  • édesburgonya
  • bors
  • őrölt római kömény
  • mangószósz
  • worcester mártás
  • olaj




Elkészítés:


Könnyen elkészíthető ez a finom egytálétel.

 A megtisztított és feldarabolt édesburgonyát egy kiolajozott tepsibe terítjük.


Megsózzuk és meghintjük őrölt római köménnyel.
Átforgatjuk az olajjal.


A megtisztított csirkecombokat besózzuk, őrölt borssal megszórjuk.


Mangó szósz és worcester szósz lesz a csirke ízesítője.


 A combokat az édesburgonyára fektetjük. 
Meglocsoljuk a kétféle szósszal.


Egy pohárka vizet töltünk a tepsi aljára és lefedve 180 C fokos sütőben megsütjük az ételt.




A mangós szósz karamellizálódik és finom ropogós bőrt kapunk.


Az édesburgonya krémes puhasága jól harmonizál az illatos csirkével.