2021. július 21., szerda

Székelykáposzta oldalassal

 Hozzávalók:

  • sertés oldalas

  • savanyú káposzta
  • hagyma
  • fokhagyma
  • sertés zsír
  • fűszerpaprika
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • darált pritamin paprika
  • törött bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • kapor
  • tejföl
  • 1 tk. liszt



Elkészítés:


A székelykáposztát minden változatában szeretjük.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/szekelykaposzta-sertes-labszarral.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/csirkes-szekelykaposzta.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/harom-kaposztas-oldalas.html


ide sorolnám a kovászos káposztából készült hasonló ételeket is:

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kovaszos-kaposztas-csulok.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html


Most sertés oldalast főztem.

A húst feldaraboljuk.


Zsíron hagymát pirítunk.


Hozzáadjuk a húst.


Jól körbepirítjuk.


Ízesítésnek só, törött bors, darált pritamin paprika, fokhagyma, paradicsom és zöldpaprika kerül bele.
 

Elkeverjük a fűszereket a hússal.


Fűszerpaprikát adunk hozzá.


Kevés őrölt köményt és majoránnát is teszünk bele.


Vízzel felöntjük és fedő alatt, közepes lángon puhára főzzük a húst.


Ha kell pótoljuk a vizet.


A főzés vége felé beletesszük a savanyú káposztát is.


A hússal elkeverve tovább főzzük.


Kaporral fűszerezzük.
Ha nincs friss kapor, a fagyasztott is tökéletesen megfelel.


Végül egy kiskanálnyi lisztet elhabarunk tejföllel és a káposztához adjuk.
Ez a habarás el is maradhat, de szerintem ettől lesz lágyan selymes a szaft.


Felforraljuk és készen van.


Nagyon finom laktató étel, pláne, ha friss ropogós kenyeret is kínálunk mellé...