Hozzávalók:
- sertés oldalas
- savanyú káposzta
- hagyma
- fokhagyma
- sertés zsír
- fűszerpaprika
- zöldpaprika
- paradicsom
- darált pritamin paprika
- törött bors
- őrölt kömény
- majoránna
- kapor
- só
- tejföl
- 1 tk. liszt
Elkészítés:
A székelykáposztát minden változatában szeretjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/szekelykaposzta-sertes-labszarral.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/csirkes-szekelykaposzta.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/03/harom-kaposztas-oldalas.html
ide sorolnám a kovászos káposztából készült hasonló ételeket is:
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/kovaszos-kaposzta-borju-oldalassal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/kovaszos-kaposztas-csulok.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html
Most sertés oldalast főztem.
A húst feldaraboljuk.
Ha nincs friss kapor, a fagyasztott is tökéletesen megfelel.
Ez a habarás el is maradhat, de szerintem ettől lesz lágyan selymes a szaft.