2021. július 21., szerda

Kurkumás pulykacomb

 Hozzávalók:

  • pulyka felső comb

  • hagyma
  • zsír/olaj
  • füstölt szalonna
  • törött bors
  • fokhagyma por
  • őrölt gyömbér
  • kurkuma



Elkészítés:


Nagyon szeretek pulyka felső combból sütni-főzni, mert nagyon sok puha és szaftos hús van rajta.

Változatosan lehet fűszerezni.

Egyben süthető vagy ragunak is kiváló, a jó húsos combcsontból finom leveseket készíthetünk.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/sult-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/szilvas-afonyas-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/sult-pulykacomb-kokuszos-fuszerrel.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/romai-komenyes-kakukkfuves-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/szalonnakremes-sult-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/karacsonyi-illatos-pulykacomb.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/pulykacomb-porkolt.html


Ezúttal aromás fűszereket használtam.

Célszerű rögtön egy kizsírozott tepsiben elvégezni az előkészületeket is, így kevesebbet kell mosogatni.

A megtisztított hús bőrét tenyerünkkel fellazítjuk.


Hagymát, füstölt szalonnát teszünk a bőr alá.
Szalonnát és visszamaradó bőrkét teszünk a tepsi aljára is.


Kicsit sózzuk, mert a szalonna is sós.


Visszaillesztjük a bőrt és a comb mindkét oldalát jól befűszerezzük.


Kívül is megsózzuk, borsozzuk, kurkumával, őrölt gyömbérrel és fokhagymaporral alaposan bedörzsöljük.


Szalonnát teszünk a hús tetejére is és vizet öntünk a tepsi aljára.


Lefedve sütőben 180-190 C fokon készre sütjük a pecsenyét.


Finom szaftos húsit kapunk, amelyet szendvicsben is kínálhatunk.


A képen hagymás krumplival és céklával tálaltam.