Hozzávalók:
- pulyka felső comb
- hagyma
- zsír/olaj
- füstölt szalonna
- törött bors
- fokhagyma por
- őrölt gyömbér
- só
- kurkuma
Elkészítés:
Nagyon szeretek pulyka felső combból sütni-főzni, mert nagyon sok puha és szaftos hús van rajta.
Változatosan lehet fűszerezni.
Egyben süthető vagy ragunak is kiváló, a jó húsos combcsontból finom leveseket készíthetünk.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/sult-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/szilvas-afonyas-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/sult-pulykacomb-kokuszos-fuszerrel.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/05/romai-komenyes-kakukkfuves-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/szalonnakremes-sult-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2012/12/karacsonyi-illatos-pulykacomb.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/pulykacomb-porkolt.html
Ezúttal aromás fűszereket használtam.
Célszerű rögtön egy kizsírozott tepsiben elvégezni az előkészületeket is, így kevesebbet kell mosogatni.
A megtisztított hús bőrét tenyerünkkel fellazítjuk.