2021. július 20., kedd

Szilvás, őszibarackleves csokis mogyoró fagyival

 Hozzávalók:

  • szilva

  • őszibarack
  • citrom
  • cukor
  • szegfűszeg
  • fahéj rúd
  • tejszín
  • joghurt
  • liszt
  • csokis mogyorós fagylalt



Elkészítés:


Könnyű nyári gyümölcsleves, amelyet egy gombóc csokis mogyoró fagyi tesz ünnepivé.


Egy kevés vízben fahéjrudat és szegfűszeget forralunk.

Cukrot és egy csipet sót is teszünk bele.


Hozzáadjuk a megtisztított és kimagozott, jó érett őszibarackot.
 

Kimagozott, felezett szilva is kerül bele.
Citromlével ízesítsük.


Nem kell túlfőzni, amint felforrt lehet is habarni.


Egy kiskanál lisztet joghurttal simára keverünk és a levesbe öntjük.


Tejszínnel - lehet főzőtejszín is - dúsítsuk a levest.
Érdemes botmixerrel kissé pürésíteni, de nem kell teljesen simára aprítani a gyümölcsöket.


Egyet forr és készen van.
Hűtsük jól be.


Tálalásnál falatokra vágott friss őszibarackot tegyünk a levesbe.
 

Egy picit megcukrozhatjuk.


Legyünk bőkezűek a gyümölccsel.


Végül egy gombóc csokis mogyorós fagyival megkoronázzuk a levest.
Szülinapi menü kezdő fogásaként tálaltam így ezt az egyszerű gyümölcslevest, nagy sikert aratott.