Hozzávalók:
- zöldbab
- spenót
- fokhagyma
- hagyma
- gyömbér
- majonéz
- balzsamecet
- só
Elkészítés:
A friss vajbab és a friss spenót finom találkozása...
A megtisztított és feldarabolt zöldbabot forrásban lévő sós vízben puhára főzzük.
A megtisztított, leerezett friss spenótot forrásban lévő vízbe tesszük és az újra forrástól számított 1 perc múlva már le is szűrjük.
Összekeverjük a zöldségeket.
A spenótot ne daraboljuk fel, mert így jobban érvényesül az íze.
Kevés apróra vágott hagymával és zúzott fokhagymával megszórjuk.
Friss gyömbért is reszelünk rá.
Könnyen ki lehet nyomni a fokhagyma présen keresztül is.
Balzsamecettel ízesítjük.
Jóféle majonézt adunk hozzá.
Jól összekeverjük, ha kell még sózzuk meg.
Behűtve köretnek vagy magában is kínálhatjuk.