2021. július 20., kedd

Spenótos zöldbab saláta


Hozzávalók:

  • zöldbab

  • spenót
  • fokhagyma
  • hagyma
  • gyömbér
  • majonéz
  • balzsamecet


Elkészítés:



A friss vajbab és a friss spenót finom találkozása...


A megtisztított és feldarabolt zöldbabot forrásban lévő sós vízben puhára főzzük.


A megtisztított, leerezett friss spenótot forrásban lévő vízbe tesszük és az újra forrástól számított 1 perc múlva már le is szűrjük.


Összekeverjük a zöldségeket.


A spenótot ne daraboljuk fel, mert így jobban érvényesül az íze.


Kevés apróra vágott hagymával és zúzott fokhagymával megszórjuk.


Friss gyömbért is reszelünk rá.
Könnyen ki lehet nyomni a fokhagyma présen keresztül is.


Balzsamecettel ízesítjük.


Jóféle majonézt adunk hozzá.
Jól összekeverjük, ha kell még sózzuk meg.


Behűtve köretnek vagy magában is kínálhatjuk.