Hozzávalók:
- marhapacal
- zsír
- hagyma
- fokhagyma
- só
- törött bors
- őrölt kömény
- majoránna
- fűszerpaprika
- darált pritamin paprika
- paradicsom
Elkészítés:
Ismét pacalt készítettem.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/nagyi-pacalporkoltje.html
Nyers vagy előfőzött pacalból is készülhet ez az étel.
Az előfőzött pacalt többször, váltott vízben főzzük, amíg puha nem lesz.
A főzővizet mindig öntsük le és kezdjük újra hideg vízben a főzést.
Ha ezzel megvagyunk, akkor jóféle sertészsíron hagymát dinsztelünk.
Fokhagymát, darált pritamin paprikát, törött borsot és paradicsomot adunk hozzá.
Beletesszük a megfőzött és leszűrt pacalt is.
Őrölt köménnyel és egy kevés majoránnával is megszórjuk.
Fűszerpaprikát adunk hozzá.
Vízzel felöntjük és készre főzzük.
Általában főtt krumplival és kovászos uborkával kínáljuk.
A burgonyát bele is főzhetjük a pörköltünkbe.