Hozzávalók:
- csirkecomb filé
- vörös hagyma
- lila hagyma
- újhagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- zöldpaprika
- kápia paprika
- olíva olaj
- szójaszósz
- halszósz
- osztrigaszósz
- hoisin mártás
- édes chili szósz
- sűrített paradicsom
- rizsecet
- csillagánizs
- kínai ötfűszer
- ananász konzerv
- só
Elkészítés:
Nagy kedvencünk ez a zöldségekkel teli izgalmas étel.
Gyakran készítjük, mindig kicsit másképpen.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/kinai-ananaszos-csirke.html
Most csirkecomb filéből készült, amelyet lebőrözünk és falatnyi darabokra vágunk.
Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségek egy részét.
Kóstoljuk meg, hogy elég sós-e, hiszen már a szójaszósz is ízesítette.
A főzés vége felé beletesszük a maradék zöldségeket is, így marad roppanós elem is a raguban.
Rizzsel, tésztával kínáljuk.
Mi szeretjük hozzá az édes-savanyú zöldségeket is. (lásd előző recept)