Hozzávalók:
- 50 dkg sertés comb
- füstölt szalonna
- olaj/zsír
- hagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- petrezselyem
- gomba
- paradicsom
- zöldpaprika
- fűszerpaprika
- só
- törött bors
- darált pritamin paprika
- 2 ek. liszt
- 3 dl tejföl
- kapor
- citrom
Elkészítés:
Egy kevés zsiradékon sütni kezdjük a füstölt szalonnát.
Beletesszük az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst.
A körbepirított húst megsózzuk, törött borssal, fűszerpaprikával megszórjuk.Teszünk bele darált pritamin paprikát.
A megtisztított zöldséget feldaraboljuk.
Beletesszük a levesbe a sárgarépát, fehérrépát, petrezselyem szárat.Tovább főzzük.
Amint a hús és a zöldség majdnem puha, beletesszük a feldarabolt gombát is.
Paradicsomot és zöldpaprikát is teszünk bele.
Végül lisztet elkeverünk egy kis vízzel és tejföllel és behabarjuk a levest.
Citrom karikákkal savanyítjuk és kaprot teszünk bele.
Jól kiforraljuk a levest.