Hozzávalók:
- zsemle/kenyér
- hagyma
- olaj
- petrezselyem
- tárkony
- só
- bors
- darált pritamin paprika
- 2-3 tojás
- liszt
Elkészítés:
A tárkonytól különleges ízt kap a klasszikus zsemlegombóc.
Kitűnő módja a maradék, akár ránk száradt zsemle vagy kenyér felhasználásának.
Zsemlét, kenyeret és kalácsot vízbe áztatunk.
Egy fazékban felteszünk forrni vizet a gombócok kifőzéséhez.
Télen kiválóan felhasználhatjuk a nyáron lefagyasztott tárkonyunkat.
Ha feljön a víz tetejére a gombóc, akkor még 2-3 percig főzzük és utána szedjük ki a vízből szűrőlapát segítségével.
Ezúttal tejfölös gombával és birskompóttal tálaltam.
Bármilyen mártásos hús mellé kínálhatjuk.