2022. január 19., szerda

Gombás cukkini lepény

 Hozzávalók:

  • gomba

  • cukkini
  • petrezselyem
  • újhagyma
  • tojás
  • törött bors
  • liszt
  • olaj


Elkészítés:


A zöldséges lepények nagyon beszöktek a konyhámba.

Mindenféle zöldségből, maradék darabokból is hihetetlenül klassz falatokat süthetünk minimális idő alatt.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/kaposztas-lepeny.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/sokmagos-sajtos-cukkinilepeny.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/05/cukkinis-lepeny.html


Ezúttal gomba és cukkini volt a főszereplő.





A feldarabolt gombát egy gondolatnyi olajon addig sütjük, amíg a levét el nem fövi.


Beletesszük a kisebb darabokra vágott cukkinit.


Egy kanál lisztet adunk hozzá.


Megsózzuk, törött borsot adunk hozzá.


Friss kaporral, petrezselyemmel és felkarikázott újhagyma szárral elkeverjük.
 

Egy tojással összefogjuk a masszát.


Kiolajozott tepsibe simítjuk és 180 C fokon megsütjük a lepényt.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e az étel.



Friss salátával kínáljuk, de vigyázzunk, mert a család rájár a finom falatokra.