Hozzávalók:
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- olaj
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- darált pritamin paprika
- gomba
- zsemlemorzsa
- reszelt sajt
Elkészítés:
A darált húshoz adjuk hozzá a kevés olajon megdinsztelt hagymát.
Ízesítsük zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal, őrölt köménnyel, majoránnával és darált pritamin paprikával.
Egy tojással keverjük össze.
Felszeletelt gombát wokban pirítsunk meg.Nem kell olajat hozzáadni.
Ha elfőtte a levét, sózzuk egy picit és fűszerezzük majoránnával.
Zsemlemorzsás kezünkkel formáljuk gombócokat a darált húsból.
Kivajazott jénaiba vagy tepsibe ültessük bele a gombócokat.
Kicsit lenyomkodjuk a húst és gazdagon ráhalmozzuk a pirított gombát.
A maradék nyers gombafejeket is mellétesszük.
Picit sózzuk meg a nyers gombákat.
A tálat lefedve a 180 C fokos sütőbe tesszük.
Amikor a hús átsült, kivesszük a sütőből a tálat, a gombás vagdaltot bőségesen megrakjuk reszelt sajttal és most már fedő nélkül visszatesszük a sütőbe.
Bulgurral, rizzsel, krumplipürével és salátával kínálhatjuk.