Hozzávalók:
- fejes saláta
- burgonya
- fokhagyma
- olaj
- liszt
- tej
- tejföl
- só
- ecet
- cukor
Elkészítés:
A kisbabámnak készítettem először, de azóta is szívesen készítem ezt a főzeléket.
A friss fejes salátát cikkekre vágjuk. Maradjon rajta egy kis torzsája, így nem esik szét a főzés során.
A külső leveleket külön tépjük kisebb darabokra.
Újkrumpliból különösen finom ez az étel.
Beletesszük az összedarabolt burgonyát.
Sózzuk meg.
Ekkor hozzáadjuk a saláta külső leveleit.
A saláta szíveket most tegyük bele, így nem fonnyadnak meg, ropogósak maradnak.
Jóféle tejfölt keverjünk simára egy kevés vízzel.
Öntsük a főzelékbe.
Egyszer felforraljuk.
Kevés ecettel, cukorral ízesítsük, legyen finoman pikáns az íze.