2022. február 14., hétfő

Édesburgonya és burgonya köret

Hozzávalók:


  • édesburgonya

  • burgonya
  • újhagyma
  • őrölt kömény
  • törött bors
  • szőlőmagolaj
  • pohárka víz



Elkészítés:


Manapság az édesburgonya, vagyis a batáta már meghódította a magyar konyhát is. 

 

Én is gyakran készítem, mert sütőtökhöz hasonló ízét nagyon szeretjük.

Ezúttal burgonyával vegyesen készült a köret.

A kétféle zöldséget megsózzuk, őrölt köménnyel, törött borssal fűszerezzük.


Egy tepsibe tesszük a krumplikat és jóféle olajjal, például szőlőmagolajjal vagy olívaolajjal meglocsoljuk. 
Újhagyma zöld szárával megszórjuk.                                                                                                                                

Egy kevés vizet öntünk alá és lefedve sütőben puhára főzzük.



Finom köret bármilyen hús mellé.