Hozzávalók:
- fejes káposzta
- 1 kisebb fej hagyma
- ételízesítő
- kapor
- só
- cukor
- ecet
- tejföl
- liszt
Elkészítés:
Korábban nem csináltam ilyen főzeléket, de ezentúl biztos, hogy gyakran elkészítem.
A zsenge káposztát felaprítjuk.
Ezalatt egy kisebb hagymát darabokra vágunk.
Vizet forralunk hagymával és ételízesítővel.
Beletesszük a káposztát és a friss kapor szárát is.
Megsózzuk, vágott kaprot adunk hozzá és puhára főzzük a káposztát.
Lisztet vízzel és tejföllel elkeverünk és behabarjuk a főzeléket.
Kevés ecettel és cukorral alakítjuk ki a finoman pikáns ízt.A végén apróra vágott kaprot szórunk rá, ezzel már nem főzzük.
Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de csak magában is nagyon finom.