2022. február 9., szerda

Káposzta főzelék

Hozzávalók:

  • fejes káposzta

  • 1 kisebb fej hagyma
  • ételízesítő
  • kapor
  • cukor
  • ecet
  • tejföl
  • liszt



Elkészítés:


Korábban nem csináltam ilyen főzeléket, de ezentúl biztos, hogy gyakran elkészítem.


A zsenge káposztát felaprítjuk.


Ezalatt egy kisebb  hagymát darabokra vágunk.


Vizet forralunk hagymával és ételízesítővel.


Beletesszük a káposztát és a friss kapor szárát is.


Megsózzuk, vágott kaprot adunk hozzá és puhára főzzük a káposztát.


Lisztet vízzel és tejföllel elkeverünk és behabarjuk a főzeléket.


Kevés ecettel és cukorral alakítjuk ki a finoman pikáns ízt.
A végén apróra vágott kaprot szórunk rá, ezzel már nem főzzük.


Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, de csak magában is nagyon finom.