2022. február 9., szerda

Spenótos gomba

Hozzávalók:


  • gomba

  • olíva olaj
  • spenót
  • hagyma
  • fokhagyma
  • fokhagymapor
  • újhagymaszár
  • sárgarépa
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • csípős paprika
  • paradicsom
  • csipet cukor


Elkészítés:


Finom gombás étel, tele friss zöldségekkel és spenóttal.

Egy mélyebb wokban kevés olíva olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát.


Beleszórjuk a karikára vágott sárgarépát.


Mehet rá a kápia paprika.


Egy kevés csípős paprika sem hiányozhat.


Zöldpaprika és apróra vágott fokhagyma is kerül bele.


Tegyük rá a feldarabolt gombát.


Paradicsomot és újhagyma szárat adunk hozzá.
Mehet bele egy pici csipet cukor.


Sózzuk és szórjuk meg majoránnával.
A gomba és a paradicsom levet enged és abban hamar megfő a gomba.
 

Ekkor tesszük bele a jól megmosott, szárától, erezettől megtisztított spenótot.


Kevés fokhagymaport szórunk rá.


Amint a spenót összeesik máris elzárjuk a gázt.




Köretnek is kínálhatjuk.
Én baconös haltekercsekkel megrakva sütőben átsütöttem.



https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/baconos-haltekercs-spenotos-gombaagyon.html