Hozzávalók:
- burgonya
- hagyma
- leveskocka vagy ételízesítő
- olaj
- kapor
- tejföl
- liszt
- só
- virsli
Elkészítés:
Nagyon ízletes, gyors leveske.
A felkarikázott virslit kevés olajon átpirítjuk, majd a zsiradékból kiszedve félretesszük.A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk. Nagyon finom újkrumpliból ez az étel.
Sós vízben főzzük a burgonyát.Tegyünk bele leveskockát vagy ételízesítőt is.
Hagymát és kaprot aprítunk és a krumplihoz adjuk.
A friss kapor szárát is tegyük bele, rengeteg íz van benne.
Főzzük puhára a krumplit.
Lisztet kevés vízzel és tejföllel elkeverünk és szűrőn keresztül a levesbe öntjük.
Amíg a habarás felfő beletesszük a félretett virsli karikákat is.
Friss kaporral gazdagon megszórjuk a levest.
Szerintem langyosan a legfinomabb.Egy pici ecettel vagy citromlével lehet savanyítani, ha úgy szeretjük.
Nagyon ízletes, könnyű leves.