Hozzávalók:
- gomba
- olíva olaj
- spenót
- hagyma
- fokhagyma
- fokhagymapor
- újhagymaszár
- só
- sárgarépa
- zöldpaprika
- kápia paprika
- csípős paprika
- paradicsom
- csipet cukor
Elkészítés:
Finom gombás étel, tele friss zöldségekkel és spenóttal.
Egy mélyebb wokban kevés olíva olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát.
Beleszórjuk a karikára vágott sárgarépát.
Mehet rá a kápia paprika.
Egy kevés csípős paprika sem hiányozhat.
Zöldpaprika és apróra vágott fokhagyma is kerül bele.
Tegyük rá a feldarabolt gombát.
Paradicsomot és újhagyma szárat adunk hozzá.Mehet bele egy pici csipet cukor.
Sózzuk és szórjuk meg majoránnával.A gomba és a paradicsom levet enged és abban hamar megfő a gomba.
Ekkor tesszük bele a jól megmosott, szárától, erezettől megtisztított spenótot.
Kevés fokhagymaport szórunk rá.
Amint a spenót összeesik máris elzárjuk a gázt.Én baconös haltekercsekkel megrakva sütőben átsütöttem.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/baconos-haltekercs-spenotos-gombaagyon.html