Hozzávalók:
- gomba
- sertésmáj
- hagyma
- zsír
- füstölt szalonna
- só
- bors
- majoránna
- fokhagyma
- tojás
- sárgarépa
- zeller
- cékla
Elkészítés:
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/10/egyszeru-toltott-gomba.html
A megtisztított gombák szárát kitörjük és apróra vágjuk.
A gombafejeket félre tesszük.
Kevés olajon pici hagymát dinsztelünk.
Hozzáadjuk a gombaszárakat.
Sózzuk, borsozzuk és majoránnával megszórjuk.
A sertésmájat megmossuk, az ereket kivágjuk.
Kicsi, keskeny csíkokra vágjuk.
A dinsztelt gombához adjuk.
Csak pár percig sütjük, nehogy megkeményedjen.
Még egy kevés majoránnát teszünk bele.
Füstölt szalonnát felkockázunk.
Egy kevés zsírt olvasztunk fel egy serpenyőben.
A szalonnát kisütjük a zsíron.
A zsírt és a szalonnát egy nagyobb tepsibe öntjük.
Ráhelyezzük a gombakalapokat is.
Megtöltjük a májas raguval.
Kevés fokhagymát is teszünk rá.
A megtöltött gombák mellé sárgarépa, zeller és hagyma darabokat teszünk.
Maradék gombát is cékla darabokat is pakolunk a tepsibe.
Lefedve megsütjük az ételt.
A gyökérzöldségek megpuhulnak, de nem püré állagúak.
A sült hagyma édesen omlós lesz.
Nagyon finom harmonikus egytálétel, amelyet bármilyen más zöldséggel elkészíthetünk.