2022. február 13., vasárnap

Karfiollepény

 Hozzávalók:

  • karfiol

  • víz
  • kevés tej
  • tojás
  • 3 ek. liszt
  • őrölt szerecsendió
  • szőlőmagolaj
  • reszelt sajt
  • füstölt sajt


Elkészítés:


Nagyon finom karfiol étel.

A megmosott karfiolt rózsákra szedjük.



Egy kis tejjel vizet forralunk, megsózzuk és ebben puhára főzzük a karfiolt.


Leszűrjük a karfiolt.


Burgonyatörővel összenyomjuk a karfiolt.
A 3 kanál liszttel elkeverjük és szerecsendiót reszelünk bele.
Még teszünk bele sót.



Tojást adunk hozzá.
Nagyon szeretem a hasonló ételeket (töltelék, fasírt massza stb) is a burgonyatörővel keverni, mert pillanatok alatt tökéletesen elkeverhetünk mindent.


A végén ízlés szerint reszelt sajtot keverünk bele.


Szőlőmagolajjal kikent tortaformába tesszük a masszát.


A tetejét megdíszítettem a füstölt sajttal.


180 C fokos sütőben készre sütjük.


Bármilyen hús mellé kínálhatjuk.


Szerintem langyosan egy nagy tál friss zöldsalátával isteni könnyű csemege.