2022. február 27., vasárnap

Marha rostélyos hagymával

 Hozzávalók:


  • marha rostélyos

  • törött bors
  • őrölt kömény
  • rozmaring
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zsír/olaj
  • sűrített paradicsom


Elkészítés:



Nagyon szeretjük a marha, pláne a  borjú rostélyost.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/02/hagymas-rostelyos.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/hagymas-rostelyos-2.html

http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/petofi-rostelyos.html


Most egy tepsis, paradicsomos változat készült.

A szép vastag, csontos rostélyos szeletet megmossuk.

Kezünkkel érdemes áttapogatni a csont mentén és a vágási szilánkokat eltávolítani.




A hús mindkét oldalát besózzuk és törött borssal fűszerezzük.


Őrölt köménnyel és szárított rozmaringgal is megszórjuk.


Egy serpenyőben kevés zsiradékon közepesen megpirítunk nagy adag cikkekre vágott hagymát, valamint fokhagymát és kissé megsózzuk.
A hagymák egy részét egy tepsibe tesszük.


A befűszerezett húst is gyorsan előpirítjuk a zsiradékon, amelyen a hagymát sütöttük.
Azután ráfektetjük a tepsiben lévő hagymára.


A visszamaradt zsírt is öntsük a tepsibe.


A maradék hagymával borítsuk be a húst.


Sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverünk és a tepsibe öntjük.


180 C fokos sütőben megsütjük a pecsenyét.
Érdemes a sütés elején a tepsit lefedni.


Akkor jó, ha a húst egy éles késsel könnyen át tudjuk szúrni.


A hús nagyon zamatos lesz és a sült hagyma pillanatok alatt elfogy majd.
Szerintem egy egyszerű krumplipüré igazán kiemeli ennek a finom húsnak az ízét.