2022. február 20., vasárnap

Petrezselyemleves snidlinges galuskával

 Hozzávalók:

  • petrezselyem

  • vaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • liszt
  • törött bors
  • ételízesítő
  • tej 
  • víz
  • 1 tojás
  • snidling


Elkészítés:


Utóbbi idők egyik legfinomabb levesét főztem.

Az úgy volt, hogy rengeteg petrezselyem gyűlt össze a mélyhűtőmben, amiből szerettem volna fogyasztani.


Vajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát.


Kb. egy evőkanálnyi lisztet szórunk rá és jól elkeverjük.


Rátesszük a megvágott kiolvasztott petrezselymet.


Nyugodtan mehet bele a szára is.


Egy-két  percig kevergetve hevítjük, majd tejjel felöntjük.


Húsleveskockát vagy ételízesítőt teszünk bele.
Nekem borjú alapom volt itthon.
Ennek hiányában marha húsleves kocka is kiválóan felhasználható.


Ha kell megsózzuk, törött fehér borsot teszünk bele.

Kevés vizet adhatunk hozzá és pár perc alatt készre főzzük a levest.

Botmixerrel pépesítjük a petrezselymet és a hagymákat.


Betétként metélőhagymával ízesített galuskát főztem bele.



A tojással, sóval elkevert lisztet kevés vízzel galuska állagúvá keverjük.
Nem kell kidolgozni.

Snidlinget adunk hozzá.


A nokedlit kanállal szaggatjuk a levesbe.


Két perc alatt készre főzzük.


Kellemes illatos leves, amelyet igazán feldob a ruganyos nokedli.