Hozzávalók:
- csirkecomb
- hagyma
- vaj
- zöldpaprika
- paradicsom
- fokhagyma
- sűrített paradicsom
- só
- olívabogyó
- kapribogyó
- citrom
- babérlevél
- savanyú káposzta
- fejes káposzta
- savanyú/sós/kovászos uborka
- törött bors
Elkészítés:
A szoljánkát sokféleképpen készíthetjük.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/05/szoljanka.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/szoljanka-2.html
Egy nagyobb fazékban vajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
A hagymához adjuk a húst.
Kevergetve körbepirítjuk.
Megsózzuk, kevés vizet öntünk rá és továbbfőzzük.
Ezalatt jól megmosott citromot karikázunk és olajbogyót, kapribogyót, valamint babérlevelet készítünk elő.
Édes és savanyú káposztát is teszünk bele, kissé megvágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú szálú.
Kovászos vagy sós uborkát is kockára vágunk.
Fentieket is a levesbe tesszük.
Sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük majd felöntjük vízzel leves sűrűségűre.
Főzzük készre az ételt.
Ha szükséges citromlével adjuk meg a jellegzetes pikáns ízét.