Hozzávalók:
- marha rostélyos
- só
- törött bors
- őrölt kömény
- rozmaring
- hagyma
- fokhagyma
- zsír/olaj
- sűrített paradicsom
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a marha, pláne a borjú rostélyost.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/02/hagymas-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/hagymas-rostelyos-2.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/tajinos-parolt-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/08/fokhagymas-borju-rostelyos.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/petofi-rostelyos.html
Most egy tepsis, paradicsomos változat készült.
A szép vastag, csontos rostélyos szeletet megmossuk.
Kezünkkel érdemes áttapogatni a csont mentén és a vágási szilánkokat eltávolítani.
A hús mindkét oldalát besózzuk és törött borssal fűszerezzük.
A hagymák egy részét egy tepsibe tesszük.
Azután ráfektetjük a tepsiben lévő hagymára.
Érdemes a sütés elején a tepsit lefedni.
Szerintem egy egyszerű krumplipüré igazán kiemeli ennek a finom húsnak az ízét.