2022. február 26., szombat

Székelykáposzta sertés hússal

 Hozzávalók:

  • sertés lapocka/comb

  • savanyú káposzta
  • sertés zsír/olaj
  • hagyma
  • fokhagyma
  • zöldpaprika
  • pritamin paprika/kápia paprika
  • paradicsom
  • fűszerpaprika
  • darált pritamin paprika
  • törött bors
  • majoránna
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • füstölt kolbász
  • tejföl


Elkészítés:

A székelykáposztát bármilyen húsból elkészíthetjük.


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/csirkes-szekelykaposzta.html


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/szekelykaposzta-sertes-labszarral.html


http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/lucskos-kaposzta-pulykanyakkal.html


Ezúttal sertés lapockával főztük.

A húst feldaraboljuk.



Egy kevés zsíron dinsztelni kezdjük az apróra összevágott hagymát.


Vágjuk apróra a fokhagymát, zöldpaprikát, pritamin paprikát, paradicsomot is.


A megdinsztelt hagymához adjuk a húst és erős tűzön, állandóan keverve körbepirítjuk.


Beletesszük a paprikákat és a paradicsomot is.
A pritamin vagy kápia paprika feltétlenül menjen bele, mert nem csak az ízét, de a színét is nagyon feldobja.
 

Fűszerpaprikával és darált pritamin paprikával elkeverjük.
Egy kis pohár vízzel felöntjük.
 

Fűszerezzük sóval, törött borssal, kevés majoránnával és babérlevéllel.
Egy leheletnyi őrölt köményt is tehetünk bele.


Egy kis füstölt kolbászt rakjunk bele, nem fogja elrontani.


Adjuk hozzá a kissé megvágott savanyú káposztát.

Bőségesen tegyünk bele kaprot,

Főzés közben egy kevés vízzel mindig öntsük fel.


Főzzük meg a káposztát is, de ne legyen túlságosan puha.
Én szeretem, ha nem püré, hanem még harapható a káposzta.


Aki szereti keverjen bele a főzés végén tejfölt is.