Hozzávalók:
- sertés lapocka/comb
- savanyú káposzta
- sertés zsír/olaj
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- pritamin paprika/kápia paprika
- paradicsom
- só
- fűszerpaprika
- darált pritamin paprika
- törött bors
- majoránna
- babérlevél
- őrölt kömény
- füstölt kolbász
- tejföl
Elkészítés:
A székelykáposztát bármilyen húsból elkészíthetjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/csirkes-szekelykaposzta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2019/02/szekelykaposzta-sertes-labszarral.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/02/lucskos-kaposzta-pulykanyakkal.html
Ezúttal sertés lapockával főztük.
A húst feldaraboljuk.
A pritamin vagy kápia paprika feltétlenül menjen bele, mert nem csak az ízét, de a színét is nagyon feldobja.
Egy kis pohár vízzel felöntjük.
Egy leheletnyi őrölt köményt is tehetünk bele.
Adjuk hozzá a kissé megvágott savanyú káposztát.
Bőségesen tegyünk bele kaprot,
Főzés közben egy kevés vízzel mindig öntsük fel.
Én szeretem, ha nem püré, hanem még harapható a káposzta.