Hozzávalók:
- sertés oldalas
- só
- kínai ötfűszer
- olaj
- kelbimbó
- koktél paradicsom
- fokhagyma
- kápia paprika
Elkészítés:
Sovány sertés oldalasból készült ez a fogás.
A húst körbedörzsöljük sóval és kínai ötfűszerrel.
A kínai ötfűszer: Legtöbbször azt halljuk, hogy csillagánizs vagy ánizs, szecsuáni bors vagy fekete bors, szegfűszeg, édeskömény és fahéj vagy kasszia keveréke.
Ám nem ritka, hogy chilit, gyömbért vagy édesgyökeret is tesznek hozzá.
Én egy francia fűszerkeveréket vettem alapul és ott a klasszikus ötfűszer összetevők az ánizs, a bors, az édeskömény, a fahéj és az őrölt koriander.
Ezeket egyenlő arányban megdarálom, összekeverem és kis üvegekben tárolom. Szinte minden kínai ételbe teszek belőle egy keveset.
A csillagánizs olyan gyönyörű, hogy azt sajnálom megőrölni, mindig egészben teszek az ételbe néhány darabot.