Hozzávalók:
- főzőtök
- spenót
- citromhéj
- vaj
- liszt
- szerecsendió
- só
- törött bors
- tej
- sajt
Elkészítés:
Nagyon finom spenótos étel.
Forrásban lévő vízbe teszem és amint újra felforr a víz, leszűröm, lecsöpögtetem a spenótot.
Egy kivajazott tepsibe fektetjük a kivájt tököket.
Zsenge főzőtököt megmosunk, kettévágunk és a magházat egy kanállal kivájjuk.
Vajat olvasztunk, sót, zúzott fokhagymát, törött borsot és reszelt szerecsendiót adunk hozzá.
Habverővel simára keverjük a mártást.
Vigyázzunk, hogy csak a sárga héja kerüljön bele.
Megkóstoljuk és még sózzuk, ha szükséges.
Ne sajnáljuk a jóféle sajtot jó vastagon tegyük rá.
Lefedve 180 C fokos sütőben megsütjük a tököt.
Öntsünk a tepsibe egy pohár vizet.