Hozzávalók:
- cukkini
- főtt csirke/pulyka hús
- hagyma
- fokhagyma
- újhagyma szár
- zöldpaprika
- kápia paprika
- darált pritamin paprika
- petrezselyem
- só
- törött bors
- kapor
- tejföl
Elkészítés:
Gyakran készítek cukkinit, sütve, rántva, főzeléknek és persze töltve is.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/toltott-cukkini.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/toltott-cukkini.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/toltott-cukkini-es-paradicsom.html
Ezúttal húslevesben főtt maradék hússal töltöttem meg a cukkinit.
Csirke mellehúsát és a pulykanyakról leszedett zamatos húst falatnyira tépkedünk.
Megsózzuk, darált borsot is teszünk bele.
Ne sajnáljuk a tölteléket, púposan rakjuk meg a kis csónakokat.
Közben tejfölt elkeverünk sóval és aprított kaporral.
Nekem most mélyhűtött kaprom volt, ami tökéletesen megfelelt.
A tejföllel meglocsoljuk a cukkinit.
Újhagyma zöld szárát szórjunk rá.