2022. március 6., vasárnap

Bolgár húsgombóc, tojásmentes

 Hozzávalók:


  • darált hús

  • hagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • petrezselyem
  • törött bors
  • ételízesítő
  • lenmag
  • víz


Elkészítés:


Gyakran készül így a húsgombóc.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/03/bolgar-husgombocos-zoldsegleves.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/bolgar-husgomboc-kapormartasban.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/bolgar-husgomboc-paradicsomos-martasban.html


Most a tojásmentes változatot készítettem.

Egy gyors zöldségleves alapot készítünk.

Forrásban lévő vízbe egy fél hagymát, sót és ételízesítőt teszünk.

 


Sárgarépát és fehérrépát karikázunk.


A levesbe tesszük petrezselyem és zellerszárakkal együtt.


Összeállítjuk a húsgombócot.
A darált húshoz apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, törött borsot és kevés ételízesítőt adunk.


1 tojás helyett 1 evőkanálnyi lenmagot kávédarálóban porrá őrlünk.


Majd 3 evőkanál vízzel simára keverjük.


A fűszeres hússal elkeverjük.


Apróra vágott petrezselyem szárát is beletesszük.
Ez finom, intenzív ízt ad az ételnek.


Jól összegyúrjuk a masszát.


Vizes kézzel kisebb gombócokat formálunk, amelyeket ezután a gyengén forrásban lévő levesben megfőzzük.