Hozzávalók:
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- sárgarépa
- fehérrépa
- petrezselyem
- só
- törött bors
- ételízesítő
- lenmag
- víz
Elkészítés:
Gyakran készül így a húsgombóc.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/03/bolgar-husgombocos-zoldsegleves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/bolgar-husgomboc-kapormartasban.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/bolgar-husgomboc-paradicsomos-martasban.html
Most a tojásmentes változatot készítettem.
Egy gyors zöldségleves alapot készítünk.
Forrásban lévő vízbe egy fél hagymát, sót és ételízesítőt teszünk.
A darált húshoz apróra vágott hagymát, fokhagymát, sót, törött borsot és kevés ételízesítőt adunk.
1 tojás helyett 1 evőkanálnyi lenmagot kávédarálóban porrá őrlünk.
Ez finom, intenzív ízt ad az ételnek.