Hozzávalók:
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- olaj
- só
- törött bors
- ketchup
Elkészítés:
Gyakran készül nálunk darált húsból vagdalt.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/09/ceklas-vagdalt.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/09/uborkas-gongyolt-vagdalt-cukkini-agyon.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/07/gombas-vagdalt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/zabkorpas-vagdalt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/zoldseges-pulykavagdalt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/01/egybesult-vagdalt.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/01/currys-gombas-cukkinis-pulyka-vagdalt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/03/fasirt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/10/tojassal-toltott-fasirt.html
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/egybesult-fasirt.html
+ 1 húsmentes változat: http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/03/zoldbab-vagdalt.html
Most egy tojásmentes gyors receptet ajánlok.
Sertés, pulyka, marha, borjú vagy gyakrabban vegyes darált húst készítünk elő.
Megfűszerezzük ízlés szerint, például sóval, törött borssal, hagymával, fokhagymával és egy kevés ketchuppal.
Végezetül fűszerpaprikával is elkeverjük.
A tepsibe alufóliát fektetünk, vékonyan beolajozzuk és tetszés szerinti kis adagokat formázunk a húsból.
A vagdalt tetejét is megkenjük az olajjal.
180 C fokos sütőben készre sütjük a húspogácsákat.
Bármilyen körettel, salátával vagy csak úgy magában elnassolva fogyaszthatjuk.