2022. április 11., hétfő

Brokkolis bulgur

 Hozzávalók:


  • brokkoli szár

  • hagyma
  • zöldpaprika
  • kápia paprika
  • paradicsom
  • gyömbér
  • olaj
  • ételízesítő
  • bulgur


Elkészítés:


Kitűnő módja a zsenge brokkoli szár felhasználására.

Gyorsan elkészül, ha a brokkolit előzetesen megfőzzük.

Nem kell teljesen puhára főzni, maradjon még roppanós. 

A brokkoli rózsákat más ételhez felhasználjuk.


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.


Szép színes paprikákat vágunk fel apró kockákra.
Friss gyömbért is szeletelünk.


A gyömbért a hagymához adjuk.
Azonnal nagyon finom illata lesz.


Belekerül a paprika is.
Frissen őrölt borssal gazdagon megszórjuk.


A brokkoli száráról körben levágjuk a keményebb héját.




A szárakat apróra daraboljuk.


A hagymás alaphoz adjuk a brokkoli szárat.


Meghintjük pici ételízesítővel és egy-két perc alatt összepirítjuk. 


Most beletesszük az előzetesen készre főzött bulgurt is.


Összeforgatjuk és sóval ízesítjük.
Nagyon finom, egészséges köret.