Hozzávalók:
- csirkecomb
- újhagyma
- fokhagyma
- gyömbér
- kardamom
- garam masala
- őrölt kömény
- őrölt koriander
- kurkuma
- őrölt római kömény
- chili paprika
- só
- bors
- paradicsom
- joghurt
- citrom
- koriander levél
- olaj
Elkészítés:
Indiában és Pakisztánban az egyik leggyakoribb étel a curry.
Most a pakisztáni Peshawarból származó zamatos csirke curryt készítettem el, amelyet egy speciális öntöttvas edényben, karahiban készítenek.
Erről nevezték el ezt az ételt.
Ilyen edény hiányában a sütőben, tepsiben készítettem el ezt a nevezetes fogást.
A tepsibe szórunk néhány kardamon szemet is.
A húst megszórjuk a fűszerekkel, vagyis a garam masalával, őrölt köménnyel, őrölt korianderrel, kurkumával, őrölt római köménnyel és darált borssal.