2022. augusztus 11., csütörtök

Csipetkés, burgonyás hús

Hozzávalók:


  • sertés lapocka/comb

  • hagyma
  • fokhagyma
  • zsír
  • fűszerpaprika
  • paradicsom
  • burgonya
  • liszt
  • tojás
  • víz
  • bors
  • őrölt kömény


Elkészítés:


Egyszerű és nagyon kiadós étel.

Lényegében egy finom pörkölthöz adunk burgonyát és csipetkét.

A sertés lapockát vagy combot megmossuk és feldaraboljuk.




Alaposan beszórjuk őrölt borssal.


Kevés zsírt olvasztunk fel.


A húst kevergetve körbe pirítjuk.
Megsózzuk.



Most tesszük bele a hagymát, fokhagymát kevés őrölt borsot.


Egy kevés paradicsom is kerül bele.


Fűszerpaprikát teszünk bele, majd vízzel felöntve, lefedve főzzük puhára a húst.
 

A főzés vége felé apróra felkockázott burgonyát adunk hozzá.
Megsózzuk és kevés víz hozzáadásával tovább főzzük.
 

Elkészítjük a csipetkét.
A lisztet egy tojással, sóval és vízzel kemény tésztává gyúrjuk, majd borsónyi nagyságúra csipkedjük. 

Használhatunk készen kapható csipetke tésztát is.


A tésztát az ételhez adjuk.


Kevergetve puhára főzzük a csipetkét is.


Ügyeljünk arra, hogy egy kevés lé mindig maradjon az ételben - a tészta és a burgonya hamar felszívja a levet -  különben nagy szárazzá válhat.
  

Nagyon ízletes, laktató egytálétel, amelyet bármilyen savanyúsággal kínálhatunk.