Hozzávalók:
- sertés lapocka/comb
- hagyma
- fokhagyma
- zsír
- fűszerpaprika
- paradicsom
- burgonya
- liszt
- tojás
- víz
- só
- bors
- őrölt kömény
Elkészítés:
Egyszerű és nagyon kiadós étel.
Lényegében egy finom pörkölthöz adunk burgonyát és csipetkét.
A sertés lapockát vagy combot megmossuk és feldaraboljuk.
Alaposan beszórjuk őrölt borssal.
Kevés zsírt olvasztunk fel.
A húst kevergetve körbe pirítjuk.Megsózzuk.
Most tesszük bele a hagymát, fokhagymát kevés őrölt borsot.
Egy kevés paradicsom is kerül bele.
Fűszerpaprikát teszünk bele, majd vízzel felöntve, lefedve főzzük puhára a húst.
A főzés vége felé apróra felkockázott burgonyát adunk hozzá. Megsózzuk és kevés víz hozzáadásával tovább főzzük.
A lisztet egy tojással, sóval és vízzel kemény tésztává gyúrjuk, majd borsónyi nagyságúra csipkedjük. Használhatunk készen kapható csipetke tésztát is.
A tésztát az ételhez adjuk.
Kevergetve puhára főzzük a csipetkét is.
Ügyeljünk arra, hogy egy kevés lé mindig maradjon az ételben - a tészta és a burgonya hamar felszívja a levet - különben nagy szárazzá válhat.
Nagyon ízletes, laktató egytálétel, amelyet bármilyen savanyúsággal kínálhatunk.