2022. augusztus 9., kedd

Vörösboros marhapörkölt

 Hozzávalók:


  • marhalábszár

  • hagyma
  • fokhagyma
  • zsír/olaj
  • zöldpaprika
  • csípős paprika
  • darált pritamin paprika
  • paradicsom
  • törött bors
  • fűszerpaprika
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • vörösbor




Elkészítés:


A marha lábszárat pörköltnek a legjobb elkészíteni.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/marhaporkolt.html




A megmosott húst vágjuk fel falatnyi darabokra.



Érdemes zsíron megfonnyasztani az apróra vágott hagymát, mert a marhahús sovány és kívánja ezt a kis zsiradékot.
A megdinsztelt hagymára tesszük a húst és kevergetve körbe pirítjuk.


Zöldpaprikát, csípős paprikát, fokhagymát, paradicsomot és darált pritamin paprikát készítünk elő.


A zöldségeket feldaraboljuk.


Fűszerpaprikát szórunk a húsra és beletesszük a zöldségeket.


Most fűszerezzük, sóval, törött borssal, majoránnával, kevés őrölt köménnyel és a darált pritamin paprikával.
 

Felöntjük a vörös borral.


Lefedve puhára főzzük a húst.


Bármilyen körettel kínálhatjuk.