Hozzávalók:
- marhalábszár
- hagyma
- fokhagyma
- zsír/olaj
- zöldpaprika
- csípős paprika
- darált pritamin paprika
- paradicsom
- só
- törött bors
- fűszerpaprika
- majoránna
- őrölt kömény
- vörösbor
Elkészítés:
A marha lábszárat pörköltnek a legjobb elkészíteni.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/marhaporkolt.html
A megmosott húst vágjuk fel falatnyi darabokra.
Érdemes zsíron megfonnyasztani az apróra vágott hagymát, mert a marhahús sovány és kívánja ezt a kis zsiradékot.A megdinsztelt hagymára tesszük a húst és kevergetve körbe pirítjuk.
Zöldpaprikát, csípős paprikát, fokhagymát, paradicsomot és darált pritamin paprikát készítünk elő.
A zöldségeket feldaraboljuk.
Fűszerpaprikát szórunk a húsra és beletesszük a zöldségeket.
Most fűszerezzük, sóval, törött borssal, majoránnával, kevés őrölt köménnyel és a darált pritamin paprikával.
Felöntjük a vörös borral.
Lefedve puhára főzzük a húst.
Bármilyen körettel kínálhatjuk.