Hozzávalók:
- darált hús
- hagyma
- fokhagyma
- só
- törött bors
- curry por
- darált pritamin paprika
- olaj
- paradicsom
- paradicsom püré
- cukor
Elkészítés:
A darált húst összegyúrjuk az apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával,
sóval, borssal, darált pritamin paprikával.
Curry porral alaposan megfűszerezzük.
Kiolajozott tepsibe tesszük a megformált gombócokat.
A gombócok tetejére karikára vágott paradicsomot teszünk.
Kevés cukorral ízesített paradicsomlével vagy vízzel hígított sűrített paradicsommal öntjük fel.
180 C fokos tepsiben megsütjük a vagdaltot.
Akkor jó, ha elég szósz marad a tepsiben.Ez a recept tojásmentes diéta szerint készült. Krumplipürével, főtt krumplival vagy akár tésztával is kínálhatjuk.