Hozzávalók:
- kacsamell
- só
- bors
- fokhagymapor
- rozmaring
Elkészítés:
A sütőt bekapcsoljuk és 180-200 C fokra bemelegítjük.
A kacsamellet megtisztítjuk, leöblítjük, majd kockás alakban bevágjuk a bőrét, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
Egy forró serpenyőbe fektetjük bőrrel lefelé a húst és pár perc alatt kisütjük belőle a zsírt.Közben egy lapáttal le is nyomkodhatjuk egy kicsit.
Ha megpirult a bőr akkor megfordítjuk és a húsos felén is sütjük 2-3 percig.
Majd kiemeljük a mellet és egy alufóliára helyezzük.
A kisült kacsazsírt kis üvegbe töltjük és külön fogyasztjuk.
Most sózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymaporral és rozmaringgal megszórjuk.
A fóliába becsomagoljuk a húst és egy tepsire téve a forró sütőbe tesszük.
A hús vastagságától függően 10-15 percig sütjük a sütőben.
Akkor jó, ha a teteje ropogós és a belseje rózsaszínű, de nem véres.
Bármilyen körettel, salátával, de hidegen is kitűnő finomság.
A képen hagymás babbal kínáltam.