Hozzávalók:
- sertés lapocka vagy comb
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- olaj vagy zsír
- fejes káposzta
- só
- törött bors
- fűszerpaprika
- cukor
- darált pritamin paprika
Elkészítés:
Nagyon laktató nyári étel.
A sertés húst falatnyi darabokra vágjuk.
Kevés zsíron hagymát dinsztelünk, majd hozzáadjuk a húst is.
Fűszerpaprikát és darált pritamin paprikát szórunk bele.
Kevergetve sütjük a húst.
Kész házi lecsót teszünk bele.Természetesen nyersen is hozzáadhatjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Most kerül bele a fejes káposzta is.
Sózzuk és egy pici cukrot is szórunk rá.
Ezt a finom laktató ételt cigánylecsónak is nevezik.Könnyen és gyorsan megfőzhető, nyáron bográcsban is elkészíthetjük.